Še posebej v zimskem času se lahko pri živalih pojavijo težave z dihali, ki se lahko odražajo na različne načine. V kolikor opazite hropenje ali piskanje, morate nujno ukrepati. Če gre za lažjo obliko, so vam na voljo različna sredstva za lajšanje težav z dihali, v primeru hujših sprememb pa se obrnite na veterinarja.

Za lajšanje težav z dihali vam prav posebej priporočamo dva izdelka, s katerima ne boste le poskrbeli za trenutno situacijo, ampak boste ob primerni uporabi tudi v prihodnje preprečili, da bi se to še ponovilo. 

Kot prvo izpostavljamo BronhiFit, dopolnilno krmno mešanico z eteričnimi olji za pomoč pri težavah z dihali pri vseh vrstah živali. Vsebuje eterična olja evkaliptusa, mentola in peperminta, ki so po svojih pozitivnih učinkih na dihala poznani tudi pri ljudeh. Pomaga pri vzdrževanju zdravih dihal, saj dodana rastlinska olja odlično pomagajo k izločanju sluzi iz dihal in razkužujejo dihala.
Poleg eteričnih olj BronhiFit vsebuje tudi vitamina A in D3, ki spodbujata zdrav rast in razvoj živali. BronhiFit se uporablja v času vročinskega stresa, pri respiratornih težavah in v času vakcinacij.
 Več o izdelku BRONHIFIT in njegovi uporabi si lahko preberete tu >>


Zelo pomembno je, da poskrbite za to, da bodo v hlevu dobri pogoji za živali, pri čemer je potrebno pomisliti tudi na kakovost zraka. Za izboljšanje sanitarnih standardov, zmanjšanje ravni okužbe in izboljšanje življenjskih pogojev kot tudi konverzijo krme vam priporočamo Stalosan F.
S svojim delovanjem Stalosan F nadzoruje število bolezenskih in škodljivih mikroorganizmov v hlevih (bakterije, virusi, glive, ličinke muh, zajedalci). Med drugim učinkuje tudi na mikroorganizme, ki povzročajo drisko, kokcidiozo, vnetje sklepov, poškodbe parkljev in kopit, povečano število somatskih celic, ognojke, bolezni dihal idr.
 Več o izdelku STALOSAN F in njegovi uporabi si lahko preberete tu >>

Delite s prijatelji na: