Kravimin SCC100 (10 kg)

  • Kravimin SCC100 (10 kg)
Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
206206
Proizvajalec:
Lek Veterina
28.84
Brez DDV: 26.34€
Še ni ocenjeno Napišite mnenje

Dietetična dopolnilna krmna mešanica za podporo obnovi parkljev in kože krav

Sodeluje pri krepitvi imunskega sistema in vzdrževanju zdravja vimena

  • zdrav imunski sistem
  • zdravi parklji in koža
  • obnova epitelnih celic seskov in seskovega kanala
  • zdravo vime
  • dobri reprodukcijski in proizvodni parametri

Strategija Kravimina SCC100 je vzdrževati zdrav in čvrst imunski sistem. 
Ta je nujen za doseganje dobrih reprodukcijskih in proizvodnih rezultatov ter za dolgoživost živali. Čvrst imunski sistem omogoča tudi uspešno spopadanje živali z različnimi stresnimi situacijami kot so brejost, telitev, laktacija, hitra rast, mastitis, šepanje, slaba prehrana, različne bolezni in tudi visoke zunanje temperature. Ravno slaba imunska sposobnosti živali in posledično slabi proizvodni rezultati so vzrok za prehitro izločanje živali iz proizvodnje.
Z dodatkom Kravimina SCC100 in pravilnim vodenjem osnovne prehrane krav lahko vzdržujemo visok nivo njihove imunske sposobnosti in tako močno zmanjšamo glavne vzroke za njihovo prehitro izločitev. Krave s Kraviminom SCC100 začnemo krmiti že 45 dni pred telitvijo in skozi celotno laktacijo ali vsaj še prvih 100 dni laktacije.

Šepanje krav poslabša vse proizvodne parametre, saj šepava krava manj je, izgublja telesno maso, je manj mobilna, slabše izraža znake estrusa, večja je verjetnost, da jo bomo zgrešili v času pojatve in zato je tudi večja verjetnost, da jo bomo na koncu izločili iz reje. Z dodatkom Kravimina SCC100 podpiramo obnovo parkljev in drugih epitelnih tkiv.

Krave z bolj opaznim estrusom so prej osemenjene. Boljši delež osemenitev, manj osemenitev na koncepcijo in krajši interval med telitvami so pozitivni cilji vsakega rejskega programa. Z dodatkom Kravimina SCC100 spodbujamo funkcijo ovarijev in pozitivno vplivamo na vse reprodukcijske cilje tudi v primeru stresa kot je visoka zunanja temperatura.

Zaostala posteljica je povezana s slabim imunskim sistemom živali in z infekcijami maternice, kar pa lahko podaljša interval med telitvami. S Kraviminom SCC100 spodbujamo imunski sistem, živali se lažje spopadejo s stresnimi situacijami, manjša je verjetnost, da pride od zaostale posteljice in vnetja maternice. Reprodukcijski ciklus lahko teče nemoteno naprej.

Tako klinični kot tudi subklinični mastits močno poslabša reprodukcijo in s tem proizvodne parametre živali. Vnetje mlečne žleze (mastitis) je pogost pojav, ki je največkrat vzrok slabše imunske sposobnosti živali. Pomembno vlogo pri zagotavljanju zdrave mlečne žleze imata tudi cink in baker. Cink je pomemben za vzdrževanje zdrave kože seska, saj je razpokani sesek pogosto vzrok za okužbe in vdor škodljivih bakterij v notranjost mlečne žleze in njeno vnetje. Cink in baker skupaj sta zadolžena za produkcijo in obnovo keratinskega zamaška na koncu seskovega kanala, ki predstavlja fizično bariero za bakterije pred vdorom v vime. Z dodatkom Kravimina SCC sodelujemo pri krepitvi zdrave kože seska, pri obnovi keratinskega zamaška in s tem pri zmanjšanju števila somatskih celic v mleku in manjšemu pojavu mastitisa.

Stabilnost in hramba

Rok uporabe je 9 mesecev od datuma proizvodnje.
Hranimo v suhem in zračnem prostoru, pri temperaturi do 25 °C.

Pakiranje

10 kg

Posreduj

Napišite mnenje