NutriLit (4x50 ml)

  • NutriLit (4x50 ml)
Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
410 000
Proizvajalec:
Lek Veterina
8.80
Brez DDV: 8.04€
Še ni ocenjeno Napišite mnenje

NutriLit – za hitro rešitev težav z drisko pri teletih!

Okužbe prebavil pri teletih in pojav drisk v prvih dneh in tednih življenja povzročajo velike izgube zaradi stroškov zdravljenja, slabih prirastov in povečanega števila poginov. Na pojav drisk vplivajo številni dejavniki (higiena okolja, nastilj, dostopnost mleziva, napajanje, združevanje telet, mikroklima ...), ki ustvarijo ustrezne razmere za vdor in patogeno delovanje različnih virusov, bakterij in zajedalcev v prebavilih telet. Najpogostejši povzročitelji drisk so parvo in corona virusi ter bakterija E. coli, sledijo kokcidije in kriptosporidiji. Driske lahko potekajo  v klinično blažji ali pa hujši obliki. Mehkejše (pastozno ali celo vodeno)  blato, ki je lahko tudi spremenjene barve, zmanjšana ješčnost ali celo popolna neješčnost so prvi in najbolj tipični znaki, ki jih rejec opazi. Pogosto se pojavi tudi povišana temperatura. Tele lahko postane apatično, shujšano in močno dehidrirano, v najslabšem možnem primeru pa obleži in pogine.

Pojav driske pri teletih zahteva takojšnje ukrepanje, predvsem v smislu nadomeščanja tekočin in elektrolitov, ki se v primeru bolezni pospešeno izgubljajo iz telesa.

NutriLit je dietetični krmni dodatek za uporabo pri teletih za stabiliziranje vode in razmerja med elektroliti. Teletu hitro nadomesti izgubljeno tekočino in elekrolite ter ga zaradi vsebnosti hitro resorbtivnih ogljikovih hidratov oskrbi s potrebno energijo. 

Sestava:
Voda 30,2 %
Natrijev acetat 28,2 %
Dekstroza 15,5 %
Topinambur sirup 15,0 %
Natrijev klorid 4,9 %
Kalijev klorid 4,9 %

Način uporabe:
V primeru tveganja in v obdobjih prebavnih motenj ali med okrevanjem zamešajte 2 krat na dan 1 ampulo NutriLita v 2 litra mleka, mlečnega nadomestka ali vode. Krmite od 1 do 7 dni.

Pomembna informacija: tele naj ima obenem neomejen dostop do vode.

Pakiranje:
4 x 50 ml

NutriLit - peroralna raztopina za rehidracijo telet, ki imajo drisko.

Pred uporabo je priporočljivo poiskati mnenje veterinarja.

Posreduj

Napišite mnenje