NutriVit Cal (200 ml)

  • NutriVit Cal (200 ml)
Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
401 086
2.86
Brez DDV: 2.61€
Še ni ocenjeno Napišite mnenje

Živali za dobro rast in proizvodnjo potrebujejo kakovostne hranljive snovi, ki so telesu dobro dostopne in v razmerjih, ki se v telesu najbolje izkoristijo. NutriVit® Cal v učinkovito celoto poveže visoko izkoristljive kalcijeve soli, vitamin D3 in vitamin C, aktivne učinkovine, ki sodelujejo pri izkorišcanju kalcija, kjer je najbolj potreben.

NutriVit® Cal

  • spodbuja zdravo rast in razvoj mladih živali
  • omogoča hitro oskrbo s kalcijem v stresnih situacijah
  • sodeluje pri zagotavljanju čvrste jajčne lupine
  • spodbuja imunski sistem

Kalcij v telesu vzdržuje čvrstost kosti in se v kosteh tudi skladišci, pomembno vlogo pa ima tudi pri vzdržljivosti živcev, pri strjevanju krvi in pri prebavi beljakovin. Kadar živali s hrano dobijo premalo kalcija za trenutne potrebe, se ta mobilizira iz kosti. Ta del kalcija se nadomešča s presnovo iz dnevnega obroka, vendar pa je presnova kalcija lahko otežena zaradi različnih stresnih situacij.
V takem primeru moramo živalim ponuditi visoko izkoristljivi kalcij, kot je kalcijeva sol mlečne in glukonske kisline. Ta se dokazano najhitreje absorbira v telo.
Skupaj z vitaminom D3, ki je za tvorbo kosti in jajčne lupine nujno potreben, poskrbi za ohranitev ugodnega razmerja kalcija v telesu.
Tudi vitamin C ima pomembno vlogo pri presnovi kalcija in sodeluje z vitaminom D3 pri formaciji kosti in jajčne lupine. Hkrati vitamin C spodbuja imunsko odpornost živali in pozitivno vpliva predvsem v stresnih situacijah.

NutriVit® Cal smo preizkusili v komercialnih pogojih na farmi kokoši nesnic starejših od 45 tednov. Te nesnice dajejo debelejša jajca, vendar se lahko pojavi tanjša jajčna lupina in počena jajca. Ugotovili smo, da dodatek NutriVit® Cal že po prvem doziranju zmanjša delež počenih jajc in okrepi jajčno lupino. Pri brojlerjih smo NutriVit® Cal uporabili pri mladih piščancih in sicer skozi celotno obdobje pitanja. Poskusni piščanci so bolje priraščali in imeli boljšo konverzijo.

NutriVit Cal

Aktivne ucinkovine: kalcijev laktat glukonat, vitamin D3, vitamin C

Navodilo za uporabo:
NutriVit® Cal vmešamo živalim v pitno vodo. Vsak dan pripravimo sveži napitek. Pred uporabo pretresite.
Brojlerji in purani: 100 do 250 ml / 1.000 L pitne vode. Dodajamo 1. do 3. dan starosti, lahko tudi dlje oz. odvisno od zdravja piščančkov; v preventivni namen ponudimo napitek enkrat tedensko tri zaporedne dni.
Nesnice: 75 do 100 ml / 1.000 L pitne vode. Dodajamo v primeru krhke jajčne lupine 3 do 7 zaporednih dni, pri starejših nesnicah ponudimo napitek enkrat tedensko tri zaporedne dni. Po potrebi lahko napitek ponudimo tudi pogosteje.
NutriVit® Cal lahko uporabite pogosteje. Dozo prilagodite skladno z okoliščinami ali po posvetu z vašim veterinarjem.
OPOZORILO: V primeru, da NutriVit® Cal uporabite pred aplikacijo zdravil, vedno temeljito sperite napajalni sistem s svežo vodo in nato aplicirajte zdravila. Redno skrbite, da napajalniki dovajajo dovolj vode vašim živalim.

Hranite v originalni embalaži, v suhem in hladnem prostoru, pri temperaturi do 25°C.
Pakiranje: 200 ml, 1 L, 5 L

Posreduj

Napišite mnenje