Konji

Obrok, ki temelji le na senu in ovsu, konju ne zagotovi uravnotežene prehrane. Konji pa so obenem vedno pogosteje izpostavljeni naporom in stresu, ki zahteve po uravnoteženi prehrani še povečajo.

Žita imajo premalo kakovostnih proteinov z uravnoteženo vsebnostjo posameznih aminokislin. Nimajo tudi dovolj pomembnih mikroelementov (npr. cinka, ki je pomemben za pravilno rast kopit), antioksidantov (vitamina E in selena), ki so pomembni za učinkovito delovanje imunskega sistema konja itd.

Večja aktivnost športnih in delovnih konj zahteva večje količine vitaminov iz skupine B, ki imajo pomembno vlogo zlasti v presnovi energije. Sinteza vitaminov v prebavilih ne more slediti potrebam. Neuravnotežena prehrana, spremembe obroka in uživanje velikih količin koncentratov poleg tega spremenijo črevesno floro in zmanjšajo mikroorganizmom sposobnost sinteze vitaminov!

Nutrisel
Nutrisel

Na mikroorganizme vpliva tudi stres (potovanja, tekmovanja, obolenja ...); tako je sinteza vitaminov med stresom v prebavilih omejena. Hkrati stres poveča potrebe po vitaminih. V takšnih stanjih je pomemben dodatek vitamina C, ker ga živali ne morejo proizvesti v zadostnih količinah.

 

Pravilno izbran dodatek k prehrani konj ima odločilen vpliv na njihovo zdravje, počutje in dosežke.

Na vse naštete stvari lahko vplivate z dodajanjem VitaHorSe dopolnilne krmne mešanice z minerali, vitamini in aminokislinami, ali Nutrisela, vodotopnega praška.

Prepričajte se sami!

VitaHorSe

VitaHorSe

Ime izdelka

Pakiranja

Oblika izdelka

Namen in uporaba

VitaHorSe

5 kg

mineralno-vitaminski dodatek

VitaHorSe je mineralno-vitaminski dodatek, ki vsebuje vse nujno potrebne vitamine in minerale za pravilen razvoj in rast ter za zdravje vašega konja, in esencialne aminokisline lizin ter metionin, pa tudi aminokislino L-karnitin, ki pomaga pri sproščanju energije iz maščob in zmanjšuje utrujenost ter bolečine v mišicah.

VitaHorSe hoof

5 kg

dopolnilna krmna mešanica

VitaHorSe hoof je dopolnilna krmna mešanica za izboljšanje zdravja kopit konja, za lepšo dlako in grivo, za kar poskrbijo vitamin biotin in kelatno vezani mikro elementi.

Vita-redin®

5 kg,
25 kg

mineralno-vitaminski dodatek

Vita-redin® je namenjen vsem vrstam in kategorijam živali, primeren je za manjše in manj specializirane reje.

NutriSel Plus,
WSP

100 g,
1 kg,
25 kg

vodotopni-peroralni prašek

Nutrisel, vodotopni prasek, je vodotopni dodatek, ki ga priporočamo zlasti v stresnih stanjih (cepljenje, menjava obroka, odstavitev živali, preseljevanje, temperaturne spremembe...) in ob pomanjkanju vitaminov ter aminokislin.

NutriSel Plus,
sol

250 ml,
1 l,
5 l

peroralna raztopina

Nutrisel, peroralna raztopina, ima enako sestavo in delovanje kot Nutrisel, vodotopni prašek. Oblika raztopine olajša doziranje in omogoča hkratno doziranje z drugimi dodatki in/ali  zdravili.

BronhiFit

1000 ml

dopolnilna krmna mešanica

Dopolnilna krmna mešanica z eteričnimi olji za pomoč pri težavah z dihali
pri vseh vrstah živali.

Podkategorije