Ovce in koze

Tudi mali prežvekovalci potrebujejo skrbno nego in prave vitaminsko-mineralne dodatke. Potrebe ovc in koz so zelo različne in vitaminsko-mineralni dodatki za ovce niso primerni za koze ali obratno. Kljub temu so na tržišču proizvodi, ki so namenjeni obema živalskima vrstama in zato niso primerni niti za ene niti za druge.

Lek Veterina je razvila specializirana mineralno-vitaminska dodatka za koze in ovce: Kozimin in Ovimin, katera imata certifikat za uporabo v ekoloških rejah.

Kozimin EKO

5 kg
25 kg

Mineralno vitaminski dodatek, pripravljen posebej za mlečne koze.

Ovimin EKO

5 kg
25 kg

Rudninska krmna mešanic za ovce.

Nutrisel
Nutrisel

Poleg tega naša paleta za male prežvekovalce obsega DermoVet, pršilo za parklje, in DermoVet, kopel za parklje, ter Nutrisel in Vita-redin®.

S pomočjo DermoVet-a lahko izboljšate zdravje parkljev vaših malih prežvekovalcev.
DermoVet, pršilo za parklje je namenjeno individualni uporabi in manjšim rejam, DermoVet, kopel za parklje pa pripravi kopeli, ki jo lahko uporabljamo za večje število živali naenkrat.

Nutrisel je vodotopni prašek, ki bo kozam in ovcam zagotovil potrebno količino mikro- in makroelementov, vitaminov in aminokislin, zlasti v stresnih stanjih (cepljenja, menjave obroka, preseljevanja, temperaturne spremembe, jagnjitve, tekmovanja...).

Vita-redin® je mineralno vitaminski dodatek, s katerim boste dosegli boljše izkoriščanje krme in večji prirast pri enaki količini krme, s tem pa se bo zvečala produktivnost in gospodarnost proizvodnje. Priporočamo ga kot reden dodatek k obroku.

Ime izdelka

Pakiranja

Oblika izdelka

Namen in uporaba

Nutrisel,
vodotopni prašek

100 g
1 kg
25 kg

vodotopni-peroralni prašek

Nutrisel, vodotopni prasek, je vodotopni dodatek, ki ga priporočamo zlasti v stresnih stanjih (cepljenje, menjava obroka, odstavitev živali, preseljevanje, temperaturne spremembe...) in ob pomanjkanju vitaminov ter aminokislin.

Nutrisel, peroralna raztopina

250 ml
1 l
5 l

Peroralna raztopina

Nutrisel, peroralna raztopina, ima enako sestavo in delovanje kot Nutrisel, vodotopni prašek. Oblika raztopine olajša doziranje in omogoča hkratno doziranje z drugimi dodatki in/ali zdravili.

Vita-redin®

5 kg
20 kg

mineralno-vitaminski dodatek

Vita-redin® je namenjen vsem vrstam in kategorijam živali, primeren za manjše in manj specializirane reje.

Premiksi za ovce in koze

Za male prežvekovalce pripravljamo tudi premikse. Več informacij o njihovi običajni sestavi lahko najdete v spodnji tabeli:

 Tabela premiksov za ovce in koze

Premiksi za ovce in koze
Premiksi