Kozimin EKO (25 kg)

  • Kozimin EKO (25 kg)
Razpoložljivost:
Prednaročilo
Šifra:
204 720
Proizvajalec:
Lek Veterina
58.12
Brez DDV: 53.08€
Še ni ocenjeno Napišite mnenje

Pred naročilom preverite zalogo na telefonski številki 02 541 34 03.

Kozimin EKO je mineralno-vitaminski dodatek, pripravljen posebej za mlečne koze.

Lahko se uporablja pri ekološki pridelavi v skladu z Uredbama (ES) št. 834/2007 in (ES) št. 889/2008.

S Koziminom EKO boste dosegli:

  • boljšo mlečnost,
  • boljšo sestavo mleka: več mlečnih beljakovin in več sira,
  • boljšo vitalnost kozličkov,
  • boljšo plodnost in zdravstveno stanje koz.

Kozimin EKO vsebuje:

  • tanin, ki je pomemben del obroka koz, ki rade zauživajo listje in vejice. Dodatek taninov v obrok ugodno vpliva na dogajanja v predželodcih, v tankem in debelem črevesu. V mleku koz, ki dobivajo v obrok dodatek taninov, je večja količina (%) beljakovin;
  • vsebuje baker (Cu) v odmerkih, primernih za koze (ki ga ni v mineralno-vitaminskih dodatkih, namenjenih tudi ovcam);
  • vsebuje molibden (Mo), ki ga ni v mineralno-vitaminskih dodatkih za govedo;

Edini poseben dodatek za koze, ki povečuje vsebnost mlečnih beljakovin - Kozimin EKO!

Uporaba

Koze so poleti na paši ali jih krmimo v hlevu s prilastom in senom. Pozimi dobivajo seno in travno silažo, ob večji mlečnosti pa tudi močna krmila. Površin, na katerih pridelujemo krmo za koze, navadno ne gnojimo zelo intenzivno. Sestava Kozimina® EKO je prilagojena povprečni kakovosti in sestavi krme, ki jo pridelujemo v Sloveniji. Kozimin® EKO vsebuje take količine mikroelementov in vitaminov, kot so priporočene po najnovejših rezultatih raziskav v deželah z razvito kozjerejo. Koze potrebujejo v obroku ožje razmerje med kalcijem in fosforjem kot govedo. Ker je v krmi, ki jo pridelujemo v Sloveniji, veliko železa, v Koziminu® EKO ni dodanega železa, vključene pa so nekoliko večje količine bakra. Železo namreč omejuje izkoristljivost bakra. Za normalno delovanje mikroorganizmov v predželodcih potrebujejo koze v obroku zadostne količine kobalta in žvepla. V Kozimin® EKO dodani tanin zmanjšuje razgradljivost beljakovin v predželodcih, kar omogoča boljšo izkoristljivost beljakovin obroka in s tem povečano vsebnost beljakovin in manjšo vsebnost sečnine v mleku.

Kozimin® EKO krmimo kozam mlečnih in mesnih pasem, mladicam, kozam v brejosti in v laktaciji. Primeren je tudi za kozle. Krmimo ga redno in to tako, da ga živali zauživajo po volji. Koze, ki potrebujejo več rudninskih snovi in vitaminov, ga bodo pojedle več kot koze z manjšimi potrebami.

Izdelek je certificiran za ekološke reje!

Opozorilo

Za ovce: če vsebnost bakra v krmi presega 10 mg/kg: vsebina bakra v takšni krmi lahko povzroči zastrupitve pri nekaterih pasemskih ovcah.

Za govedo po nastopu prežvekovanja: če je vsebnost bakra v krmi nižja kot 20 mg/kg: vsebina bakra v takšni krmi lahko povzroči pomanjkanje bakra pri govedu na paši z visoko vsebnostjo molibdena in žvepla.

Priporočene količine v dnevnem obroku

Odrasle koze: 30 g.

Stabilnost in hramba

Rok uporabe je 6 mesecev.
Hranimo v suhem in zračnem prostoru, pri temperaturi do 25 °C

Pakiranje

25 kg

Posreduj

Napišite mnenje