Kdo smo

Lek Veterina - predani zdravju živali

Lek Veterina d.o.o. ima sedež v Lipovcih, kjer je tudi naš proizvodni obrat. Tukaj dela izkušena skupina proizvodnih delavcev, tehnologov in strokovnjakov na področju prehrane in zdravja živali.

V podjetju proizvajamo in prodajamo vitaminsko-mikromineralne predmešanice - premikse, mineralno-vitaminske dodatke - dopolnilne krmne mešanice ter izdelke za izboljšanje zdravja domačih živali. Naši izdelki pripomorejo k dobrobiti in zdravju živali, vsem, ki skrbite zanje, pa prinašajo zadovoljstvo in rejske uspehe. Naša izkušena ekipa strokovnjakov ( info@lek-veterina.si) vam je vedno na voljo za svetovanje na vaši kmetiji ali farmi in za izračun obrokov, ki zagotavljajo optimalno razmerje med zdravjem in proizvodnjo živali ter gospodarnostjo reje.

Spremljanje trendov na področju prehrane, zdravja in blaginje živali ter velik izbor dodatkov (probiotikov, prebiotikov, kokcidiostatikov, encimov, barvil, arom, zelišč eteričnih olj, maščobnih kislin...), ki jih lahko v najmanjših količinah homogeno zmešamo v premikse in vitaminsko-mineralne dodatke, nam omogočata, da za vas pripravimo izdelek, ki ustreza zadnjim spoznanjem ter zagotavlja uspešno rejo živali.

Dobavitelji surovin za naše proizvode so skrbno izbrani in svetovno priznani proizvajalci, kot so DSM, Lohman Animal Health in BASF. To skupaj s skrbno načrtovanim in spremljanim proizvodnim procesom ter z avtomatskim nadzorom vseh faz proizvodnje zagotavlja stabilnost naših izdelkov, stalnost v kakovosti in skladnost s predstavljeno sestavo.

Proizvodne zmogljivosti nam omogočajo izdelovanje velikih (zmogljivost posameznih linij je 5 ton/uro) in manjših serij (od 100 kg naprej) v kratkem odzivnem času.

Pakirne linije nam omogočajo polnjenje končnih izdelkov v vrečke, vreče in vedrca neto mase od 100 g do 25 kg.

Lek Veterina je z letom 2023 postala del skupine Pintaluba.

Podjetje Pintaluba je družinsko podjetje, ki izvira iz mesta Reus v Španiji in je bilo ustanovljeno leta 1978. Ustanovitelj podjetja je gospod Andrés Pintaluba Esporrín, ki podjetje vodi še danes.

Skupina Pintaluba proizvaja in distribuira zdravila za živali, krmne dodatke kot so aminokisline, antioksidanti, vitamini in druge komponente za krmo.
Skupino sestavlja konglomerat 12 podjetij s sedeži v 6 državah. Ker je podjetje Pintaluba eden največjih dobaviteljev v industriji krme za živali, mednarodni doseg podjetja Pintaluba sega v več kot 70 držav sveta. Skupina ima štiri lastne proizvodne prostore za proizvodnjo zdravil in krmnih dodatkov.

Lek Veterina je trinajsto podjetje v skupini s ciljem postati glavni proizvajalec premiksov in drugih krmnih mešanic za doseganje prodajnih ciljev skupine Pintaluba ter postati pomemben ponudnik krmnih dodatkov v regiji. Lek Veterina kot del skupine Pintaluba svojim kupcem zagotavlja stabilnost in konkurenčnost, pri čemer kakovost ostaja glavno vodilo poslovanja. 

Za vas in za vaše živali bomo še naprej skrbeli s kakovostnimi proizvodi.

Osnovni podatki o podjetju

Lek Veterina, d.o.o.

Sedež družbe
Lipovci 251 a, SI-9231 Beltinci

Telefon:    +386 (0)2 541 34 00
Telefaks:   +386 (0)2 541 34 08

Email: info@lek-veterina.si

Šifra dejavnosti
          10.910 Proizvodnja krmil
Reg. št. vložka pri Okrožnem sodišču v Murski Soboti: 1/02891/00;
Matična številka: 2043432
ID za DDV: SI40147533

Transakcijski računi
         Nova KBM d.d.: 0400-10048881102
         Delavska hranilnica d.d.: 6100-00006723417