Agita 10 WG (400 g)

  • Agita 10 WG (400 g)
Razpoložljivost:
Ni na zalogi
Šifra:
700 160
Proizvajalec:
Novartis
62.36
Brez DDV: 51.12€
Še ni ocenjeno Napišite mnenje

BIOCIDNI PROIZVOD.

BIOCIDE UPORABLJAJTE VARNO! PRED UPORABO VEDNO PREBERITE OZNAKO IN INFORMACIJE O PROIZVODU.

 

Izdelek za zatiranje muh! Ni za prehrano živali!

Muhe se pojavljajo predvsem v poletnem času in so v večjem številu huda nadloga za ljudi in živali. Muhe je dobro zatirati, saj so prenašalke številnih bolezni, povzročajo gospodarsko škodo in širijo umazanijo. Zaradi vznemirjanja in pikanja živali povzročajo občutno zmanjšanje prireje mleka tudi do 20 %.

Razvojni krog muh poteka od jajčeca preko ličinke do odrasle muhe. Razvojni krog poteka zelo hitro, saj v nekaj tednih samica lahko izleže 250.000 novih ličink.

Muhe je mogoče dokaj uspešno obvladati. Prvi ukrep je temeljito in redno čišenje gnojišč, ostankov krme in redno čiščenje prostorov, kje se nabirajo predvsem organske snovi (skladišče krme, mlekarne… ).
V primeru, da se kljub temu muhe še pojavljajo, je potrebno uporabiti različna sredstva za njihovo zatiranje. Najuspešnejše je zgodnje zatiranje, še pred sezono t.j. aprila, takrat je število muh oz. ličink manjše in je zatiranje dosti lažje in uspešnejše.

Muhe zatiramo s kombinacijo izdelka proti ličinkam (larvicid) in proti odraslim muham (adulticid).

Kdaj sredstva nanašamo v sezoni?

Meseci           april    maj    junij    julij    avgust

Neporex         xx                 x                     x
Agita 10 WG               x                   x

Agita 10 WG je učinkovit insekticid (adulticid) v obliki močljivih zrnc za zatiranje odraslih muh. Uporablja se kot premaz in se nanaša na mesta, kjer se muhe zadržujejo - zidovi, okenske police, mlekovodi… Površine morajo biti čiste, suhe, neporozne. Če premazovanje sten ni sprejemljivo, nanašamo premaz na obešanke in jih razobesimo po hlevu. Obvezno nanašamo izven dosega živali!

Navodilo: na 100 g Agite 10 WG je potrebno dodati 80 ml mlačne vode in dobro premešati ter nato namazati na najmanj 30 mestih. Količina 100 g zadostuje za hlev s površino tal 40m2, deluje pa do 6 tednov.

 

Posreduj

Napišite mnenje