CalPho plus (500 ml)

  • CalPho plus (500 ml)
Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
420 008
Proizvajalec:
Lek Veterina
6.28
Brez DDV: 5.74€
Še ni ocenjeno Napišite mnenje

CalPho® plus za intenzivno oskrbo krav s kalcijem in fosforjem!

CalPho® plus je tekoča mineralna mešanica za intenzivno oskrbo krav s kalcijem in fosforjem v obdobju okrog telitve. Njegova uporaba zmanjša tveganje za pojav bolezni mlečne mrzlice, lahko pa se uporablja tudi kot podporna terapija h kalcijevi infuziji za prizadete krave.

Sestava:

Kalcij 9,2 %
Fosfor 6,9 %
Natrij 0,33 %
Voda

Etiologija bolezni mlečne mrzlice:

Bolezen mlečna mrzlica se najpogosteje pojavi znotraj 72 ur od časa telitve, včasih pa že pred samo telitvijo. Možnost pojava bolezni je večja pri visokoproizvodnih kravah molznicah, število prizadetih krav pa se povečuje tudi z njihovo starostjo. Bolezen lahko nastane iz več vzrokov, najpogosteje pa je krivec napaka v prehrani v obdobju presušitve. Tik pred telitvijo, ko se tvorijo velike količine mleziva/mleka, veliko kalcija in fosforja prehaja iz krvi v mleko in njuna količina v krvnem serumu tako pade pod fiziološko vrednost in pojavijo se znaki bolezni.

Ob blažjem pomanjkanju kalcija in fosforja žival na zunaj ne kaže znakov bolezni, ima pa šibkejše popadke, kar močno oteži telitev. Pogosto je posledica prešibkih popadkov tudi zaostala posteljica ali še huje izpad maternice in kasneje vnetje maternice. Ob hujšem pomanjkanju kalcija in fosforja žival obleži, pade v komo in pogine.

Za zmanjšanje tveganja pojava te resne in precej pogoste bolezni  uporabite CalPho® plus za intenzivno oskrbo s kalcijem in fosforjem.

Vsebino plastenke CalPho® plus zlijete kravi v gobec.

1. plastenko 24 ur pred telitvijo
2. plastenko takoj po telitvi
3. plastenko 12 ur po telitvi
4. plastenko 24 ur po telitvi

Za izboljšanje razmerja Ca – P v obroku po veterinarsko aplicirani kalcijevi infuziji:

1. plastenka 8 – 12 ur po infuziji
2. plastenka 24 ur po infuziji

Prodajno pakiranje:
500 ml plastenka.

Pred uporabo je priporočljivo poiskati mnenje nutricionista.

Posreduj

Napišite mnenje