Kravimin X-dry (20 kg)

Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
205 641
Proizvajalec:
Lek Veterina
22.64
Brez DDV: 20.68€
Še ni ocenjeno Napišite mnenje

Eden od zelo pomembnih faktorjev zagotavljanja dobre laktacije je zagotoviti dovolj kalcija ob telitvi, saj nivo kalcija lahko napove druge možne težave v proizvodnji. Kalcij je pomemben za delovanje mišic in imunskega sistema, zato vsako odstopanje v nivoju kalcija lahko oslabi proizvodnjo in zdravstveni status živali. Če bomo preprečili padec nivoja kalcija, bomo preprečili pojav različnih bolezni in izboljšali produktivnost krav.

Kravimin X-dry krmimo presušenim kravam skozi celotno obdobje presušitve in tako pomagamo hormonskemu sistemu krave, da se prilagodi razmeram, ko je kalcij manj dostopen. Ob telitvi zaključimo z dodajanjem Kravimina X-dry in organizem krav lahko uspešno črpa potrebni kalcij tako iz krme kot tudi iz telesa.
Uporaba Kravimina X-dry v času presušitve pomaga zmanjšati možnost pojava mlečne mrzlice, posledično se izboljša proizvodnjo mleka, nižji je delež somatskih celic v mleku, zmanjša se pojav metritisov in zniža delež izločitev starejših molznic.
S Kraviminom X-dry hkrati dobro oskrbimo kravo in njen plod z vitamini in minerali, še posebej z vitaminom E in organsko vezanim selenom. Vitamin E in selen spodbujata imunsko sposobnost krav molznic in skrbita za oskrbo z antioksidanti tako za kravo kot tudi za tele.

Kravimin® X-dry vsebuje 50 g magnezija, 16 g natrija, 260.000 i.e. vitamina A., 45.000 i.e. vitamina D3, 2.175 mg vitamina E, 345 mg bakra iz bakrovega sulfata, 1.730 mg cinka iz cinkovega oksid, 1.300 mg mangana iz manganovega oksid, 8 mg kobalta iz kobaltovega karbonat, 13 mg selena iz natrijevega selenita in selnenometionina.
Kalcija in fosforja Kravimin® X-dry ne vsebuje.

Navodilo za uporabo Kravimin®a X-dry:

  • presušene krave: 400 g na dan skozi celotno obdobje presušitve oz. od 1 do 4 tedne pred telitvijo
  • ob telitvi prenehamo krmiti

Shranjujemo v originalni embalaži, v suhem in hladnem prostoru. Rok uporabe je 6 mesecev. Pakiranje je 20 kg.

Posreduj

Napišite mnenje