NutriVit Hepa (1L)

Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
401 033
12.84
Brez DDV: 11.73€
Še ni ocenjeno Napišite mnenje

NutriVit® Hepa je edinstvena kombinacija aktivnih substanc kot so L-karnitin, holin klorid, metionin in sorbitol, ki podpirajo presnovo maščob v energijo in z dodanimi naravnimi rastlinskimi ekstrakti artičoke in pegastega badlja hkrati ščitijo jetra pred poškodbami in prekomernim nalaganje maščob v njih.

NutriVit® Hepa

  • izboljša presnovo energije
  • deluje kot energijski dodatek za mlade piščance
  • okrepi funkcijo jeter
  • zmanjša možnost pojava sindroma zamaščenih jeter
  • pomaga živalim pri premagovanju vročinskega stresa

Zdrava jetra so nujna za normalno rast in razvoj živali ter njihovo optimalno proizvodnjo. V jetrih namreč poteka presnova maščob, ki jih živali dobijo s krmo, v energijo za rast in razvoj. Kadar živali zauživajo visoko energijsko krmo, lahko pride do zamaščenosti jeter, ki zmanjša njihovo funkcijo in oteži presnovo. Zato jetra potrebujejo pomoč v obliki vitaminov in drugih aktivnih substanc kot sta holin klorid in L-karnitin, ki sodelujeta v presnovi maščob.
Podpora zdravim jetrom so tudi naravni rastlinski ekstrakti, ki vsebujejo flavonoide kot sta silimarin oz. cinarin.

Silimarin ščiti jetra pred toksini, jih obnavlja, prepreči vdor toksinov v jetrne celice in uspešno pomaga pri obnovi jeter.
Cinarin in druge učinkovine v artičoki pospešijo nastajanje redkejšega žolca, kar poveča njegovo izločanje ter olajša z jetri povezane prebavne motnje, spodbuja pretok krvi skozi jetra ter tako pospešuje njihovo obnovo.

Silimarin in cinarin sta tudi močna antioksidanta in ščitita telo pred škodljivimi prostimi radikali.
Sinergija aktivnih učinkovin v NutriVit®u Hepa omogoča zdravo rast in razvoj živali ter zagotavlja optimalno proizvodnjo in dolgoživost.

Pogost pojav pri nesnicah je sindrom zamaščenih jeter, ki se pojavlja pri starejših nesnicah in ga na oko težko opazimo. Starejše nesnice slabše presnavljajo energijsko bogato krmo, presnova maščob v jetrih je slabša in poveča se nalaganja maščob. Z dodatkom NutriVit®a Hepa spodbujamo presnovo maščob v jetrih in tako se zmanjša nalaganje maščob, kar izboljša nesnost in zmanjša smrtnost nesnic. Pri brojlerjih se na splošno izboljšajo proizvodni rezultati.
NutriVit Hepa
Aktivne učinkovine: sorbitol, holin klorid, L-karnitin, DL-metionin, rastlinski ekstrakti artičoke in pegastega badlja

Navodilo za uporabo:
NutriVit® Hepa vmešamo živalim v pitno vodo. Vsak dan pripravimo sveži napitek. Pred uporabo pretresite.
Brojlerji in purani: 500 do 1.000 ml / 1.000 L pitne vode. Dodajamo 1. do 3. dan starosti, lahko tudi dlje oz. odvisno od zdravja piščančkov; ob spremembi krme npr. 14. do 16. dan in 21. do 23. dan; v primeru bolezni 3
zaporedne dni po zdravljenju.
Nesnice: 500 do 1.000 ml / 1.000 L pitne vode. Dodajamo za preprečevanje sindroma zamaščenih jeter 3 dni v tednu, ponovimo vsake 4 tedne ter v primeru vročinskih stresov.

NutriVit® Hepa lahko uporabite pogosteje. Dozo prilagodite skladno z okoliščinami ali po posvetu z vašim veterinarjem.

Hranite v originalni embalaži, v suhem in hladnem prostoru, pri temperaturi do 25°C.
Pakiranje: 1 L, 5 L

Posreduj

Napišite mnenje