• NutriLit 250 ml
Razpoložljivost:
Na zalogi
Šifra:
401359
Proizvajalec:
Lek Veterina
12.57
Brez DDV: 11.48€
Še ni ocenjeno Napišite mnenje

Prebavni trakt novorojenih telet se šele razvija in je zato tudi bolj občutljiv na različne dejavnike kot so neustrezni mlečni napitek, neprimerna temperatura napitka ali neustrezna higiena napajalnikov in boksov. To lahko privede do prebavnih težav kot so driske, ki pri mladih živalih hitro privedejo do dehidracije. NutriLit® hitro nadomesti izgubljeno tekočino in elektrolite ter žival oskrbi s potrebno energijo iz hitro dostopnih ogljikovih hidratov. NutriLit® uspešno zaustavlja driske pri teletih povzročenih zaradi različnih prebavnih težav.

NutriLit® s pravo sestavo zaustavlja driske:

Sirup jeruzalemske artičoke: vsebuje preibotik inulin, ki stabilizira črevesno floro s spodbujanjem razvoja koristnih bakterij.
Elektroliti Na, K, CL: življenjsko pomembni elektroliti poskrbijo za uravnotežen osmotski tlak telesnih tekočin in kislinskobazno ravnotežje.
Natrijev acetat: deluje kot alkalizator ob pojavu metabolne acidoze, ki je pogosta pri dehidriranih živalih in je potrebna nevtralizacija. Nima negativnega učinka na koagulacijo mleka v želodcu kot ga ima Na-bikarbonat, ki bi lahko še povečal metabolno acidozo.
Glukoza: vir hitro dostopne energije za oskrbo oslabljene živali.


Navodila za uporabo: uporabiti v primeru tveganja za pojav driske, v času driske in med okrevanjem po njej.

Teleta: zmešajte 50 ml NutriLita v 2 litra napitka za teleta, dvakrat na dan.

Pujski, jagnjeta in kozlički: kot preventiva v prvih treh dneh življenja ponudite z NutriLitom pripravljen napitek v nizko posodo. Zamešajte 50 ml NutriLita v 2 litra vode. Dvakrat na dan ponudite sveže pripravljen napitek. Živali naj imajo vedno na voljo svežo vodo.

Posreduj

Napišite mnenje