50. PODELITEV NAGRAD GZS - Prejemnik tudi naš direktor Branko Kamenšek

50. PODELITEV NAGRAD GZS - Prejemnik tudi naš direktor Branko Kamenšek />

Gospodarska Zbornica Slovenije je v Cankarjevem domu podelila 50. nagrade za izjemne dosežke na področju gospodarstva in podjetništva. 
Devet gospodarstvenikov iz šestih slovenskih regij in osmih dejavnosti je 26. marca v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Rdeča nit letošnje podelitve nagrad se je glasila »Strast spreminja sanje v uspeh«.

S ponosom objavljamo, da je Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke prejel tudi naš direktor Lek Veterine d.o.o., Branko Kamenšek

Kot obrazložitev, so na GZS zapisali:
 
Družba Lek Veterina je s svojo dejavnostjo začela že leta 1980 in bila do l. 2005 del farmacevtske družbe Lek d.d., ko je začela samostojno pot. Branko Kamenšek je v podjetje vstopil leta 2009 kot krizni menedžer in je od 2012 tudi večinski lastnik podjetja.

Slogan podjetja »Predani zdravju živali.« temelji na dejavnosti proizvodnje vitaminsko-mikromineralnih predmešanic in premiksov za krmne mešanice za zdravje živali. Dolgoročna razvojna strategija podjetja je naravnana k razvoju novih produktov z visoko dodano vrednostjo, ki bodo zagotavljali učinkovitejše in ekološko trajnostno naravnane izdelke. Lastna specializirana razvojna skupina sodeluje s raziskovalnimi institucijami, tako doma kot v tujini, in rezultate opravljenih študij implementira v nove izdelke. Sodelujejo v inovativnih skupinah in strateških partnerstvih na razvojnih projektih, razpisih in programih. Poleg investicij v proizvodni proces, načrtujejo tudi nove prostorske investicije, investirajo tudi v zaščito intelektualne lastnine z registracijo blagovnih znamk in patentov. 

Družba je v l. 2016 ustvarila 43 tisoč Eur dodane vrednosti na zaposlenega. S 27-odstotno rastjo prodaje v obdobju zadnjih treh let so uvrščeni na drugem mestu v dejavnosti. Še višja, 36-odstotna je bila rast prihodkov na tujih trgih, kjer ustvarijo 60 odstotkov prodaje. Glavni izvozni trgi so Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Rusija in Avstrija, kamor se bodo poleg Bližnjega Vzhoda in Azije, tudi dolgoročno usmerili. V letu 2014 so na slovenskem trgu uspešno vstopili z novo blagovno znamko hrane za pse »Dino«.

V luči letošnje rdeče niti je direktor Lek Veterine Branko Kamenšek izpostavil: »Po premisleku bi rekel, da dajem v poslu prednost razumu in analitičnosti, vendar tudi v tem razumu mora biti vsaj delček strasti

Intervju z nagrajencem si lahko preberete tukaj.
 

Delite s prijatelji na: