Esencialne aminokisline pri domačih živalih />

Esencialne aminokisline pri domačih živalih

Esencialne aminokisline so tisti gradniki življenja, ki jih moramo dobiti skozi prehrano. So osnova za tvorbo proteinov in rast organizma. Tako se tvorijo nove celice, mišice in druga rastoča tkiva.
Ljudje jih pridobimo s hrano, največ jih je v mesu, jajcih, in stročnicah.

Podobno kot pri ljudeh, tudi domače živali potrebujejo določene aminokisline za rast in zdrav razvoj. Imajo omejene vire in dostop do raznovrstne prehrane, zato potrebujejo našo pozornost in nujne prehranske dodatke.

Dodatne aminokisline potrebujejo predvsem rastoče živali, breje živali in živali z mladiči, predvsem pa za živali, ki morajo biti v dobri kondiciji. 

V podjetju Lek Veterina izdelujemo paleto izdelkov, ki vsebujejo esencialne aminokisline:

Nutrisel® PET je kombinacija 13 vitaminov, 5 esencialnih aminokislin in selena. Vsebuje vse pomembne vitamine in minerale za pse ter esencialne aminokisline, ki pomagajo pri izboljšanju in vzdrževanju splošne kondicije živali. Pomaga pri krepitvi delovanja imunskega sistema ter v obdobju okrevanja, kadar so potrebe po skrbno uravnoteženih prehranskih dodatkih zelo pomembne.   

Nutrisel® plus, raztopina z 13 vitamini, 5 aminokislinami in selenom za premagovanje stresa za vse vrste in kategorije živali. NutriSel® plus priporočamo v primeru vakcinacij, menjave obroka, odstavitev, transporta živali, ter pri stresnih stanjih, ko je možen pojav pomanjkanja vitaminov in aminokislin. Sestavine v NutriSelu® plus povečujejo tek, povečjo prirast, izboljšajo izkoriščanje krme in nesnost. Ugodo vplivajo tudi na razvoj dlake in perja.

Druge izdelke z esencialnimi aminokislinami lahko najdete v naši spletni trgovini, izberite kategorijo izdelkov za živali ki jo potrebujete.

Lek Veterina,
predani zdravju živali

Delite s prijatelji na: