HooFoss-a in Stalosan F />

Kombinacija HooFoss-a in Stalosan F-a zmanjšuje porabo antibiotikov v čredi in povečuje mlečnost krav

Infekciozni laminitis je bil resen problem na kmetiji v Plovdivu v Bolgariji - lastnik živinorejske farme je porabiil veliko časa in denarnih sredstev za boj proti tej problematiki.

Konec leta 2019 je bolgarski kmet Nenko Trifonov iskal rešitev za problematiko z nalezljivim laminitisom v svoji čredi 420 krav. Kontaktiral je naše specialiste v Vilofossu in nam razložil o problemu pri živalih.

Ko je Hristo Dimitrov, tehnični predstavnik za govedorejo v Vilofoss-u, prvič obiskal kmetijo, je ugotovil, da je procent živali, okuženih z digitalnim dermatitisom že dosegel 28 %. Gniloba parkljev je bila prisotna že pri 6 % celotne črede.

"To je pripeljalo do zmanjšane stopnje produktivnosti živali in je močno vplivalo na dobro počutje živali," pravi lastnik Nenko Trifonov.

Po obisku kmetije se je Hristo Dimitrov odločil, da bodo v čredo uvedli kombinacijo izdelkov Hoofoss in Stalosan F. To se je izkazalo za odlično rešitev za Nenka Trifonova in njegove krave.

O Nenku Trifonovu

Lastnik kmetije Banya:

200 Bivolov

300 Charolais krav

200 Simentalk

Postaja bioplinov

Stanje na kmetiji 10 mesecev kasneje - decembra 2020

Po 10 mesecih uporabe pripravka Hoofoss in Stalosan F so se živali počutile veliko bolje, zdravstveno stanje črede se je močno izboljšalo. Digitalni dermatitis je bil odkrit le še pri 3% živali, gniloba parkljev pa le pri1 % živali. Poleg tega se je mlečnost v povprečju povečala za 2 litra na kravo.

Pogledano vse skupaj, smo prišli do odličnih rezultatov in Nenko Trifonov je zelo zadovoljen.

"Zmanjšali smo tudi uporabo antibiotikov na kmetiji, kar je zelo pozitivno. Rade volje priporočam Vilofossove izdelke kolegom, saj sem primer dobre prakse HooFossa in Stalosan F videl na naši kmetiji," pravi Nenko Trifonov.

Delite s prijatelji na: