Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da se je katera izmed vaših živali poškodovala. Kako ste ukrepali takrat? Ste imeli kaj pri roki, da ste ji lahko takoj priskočili na pomoč? Tukaj je nekaj nasvetov, kako lahko vaši živali, ne glede na to, če gre za konja, prašiče, majhne živali idr., pomagate.

Oskrba ran pri živalih je podobna kot pri ljudeh. Najprej preverimo, kako globoka je rana, da se prepričamo, če bo dovolj, da jo oskrbimo sami ali bo potreben tudi obisk veterinarja. Umazane, krvave rane speremo pod tekočo vodo in jih razkužimo z razkužilom primernim za rane (npr. z jodom ipd.). Rane, ki močneje krvavijo, povežemo s čisto obvezo, da ustavimo krvavitev, a ne premočno, da ne ustavimo tudi prekrvavitve tkiv prizadetega mesta. Poškodovano žival nato peljemo k veterinarju, ki bo povedal, kako resna je rana. 
Za zaščito ran in poškodb je tudi priporočljivo uporabiti sprej, ki naredi lahek bel zaščitni film, ki rano zaščiti pred vdorom bolezenskim mikrobov, s čimer zmanjša možnost infekcije in njenega gnojenja. Priporočamo vam naš izdelek  Dermo Spray, ki rane hitro posuši, obenem zmanjša občutek napetosti in nagnjenost k razjedam ter blaži občutek srbenja, s čimer se zmanjša želja po drgnjenju. Deluje tudi repelentno, kar pomeni, da je koža manj privlačna za muhe in komarje.
 Dermo Spray je primeren za govedo, prašiče, ovce, konje in male živali. Ima dodan cink, ki lajša različna kožna obolenja (npr. herpes, akne, prhljaj, …) ter mehansko zaščiti poškodovano kožo, preprečuje infekcije ran in pospešuje njihovo celjenje. Poleg tega vsebuje tudi eterično olje origana, ki zavira rast številnih bakterij.

Dermo Spray

Delite s prijatelji na: