Naravna pomoč za pse, ki imajo vedenjske težave zaradi stresa

RELAXIN – in pes se otrese stresa :)

Naš pes si želi in tudi zasluži, da mu omogočimo čim bolj mirno prenašanje stresnih situacij

Domači ljubljenčki lahko doživljajo pretirano, negativno vznemirjenje zaradi najrazličnejših vzrokov, npr. potovanj iz ene lokacije na drugo, obiska veterinarja ali pasjega frizerja, glasnih zvokov, odsotnosti lastnikov ipd. Ena zanimiva raziskava je ugotovila, da se od vključenih 700 psov v raziskavo kar 49 % boji glasnih zvokov. Najpogosteje opisani viri vzrokov so bili poki petard in grmenje ob nevihtah. Ob doživljanju omenjenih stresnih dejavnikov živali čutijo hud nemir in napetost, kar izkazujejo na različne načine. Nekateri od strahu izločajo na neprimernih mestih (po stanovanju), drugi z žvečenjem in praskanjem uničujejo pohištvo, tretji glasno in neutrudno lajajo ali kažejo agresijo. Če živalim ne nudimo pomoči, se strah in z njim povezano nenormalno vedenje samo slabša.

Na srečo obstajajo načini, da lahko našim ljubljenčkom pomagamo prebroditi stresne situacije in to na povsem naraven način, brez škodljivega vpliva na zdravje ali stranskih učinkov. Z uporabo izbranih zelišč so si tudi že naši predniki že stoletja pomagali k doseganju nežne pomiritve in bolj umirjenega stanja duha, ko je bilo to potrebno.

Vzroki za pretiran strah in nervozo tako pri ljudeh kakor pri živalih so kompleksni in niso povsem poznani. Ve se, da igra pomembno vlogo dogajanje v možganih, predvsem količina živčnih prenašalcev adrenalina/noradrenalina, GABA prenašalcev, serotonina, dopamina in verjetno tudi adenozina. GABA je najbolj zastopan živčni prenašalec v možganih, ki blokira prenos informacij po živčnih poteh; s tem zavira prekomerno vznemirjenje v možganih in pomaga k doseganju sproščenosti. GABA zmanjšuje tudi občutek strahu.

Naravne sestavine v Relaxinu

Relaxin vsebuje naravne zeliščne izvlečke iz preizkušenih rastlin tradicionalne rabe, hmelja in korenine baldrijana. Aktivne učinkovine v Relaxinu dokazano pomagajo znižati količino stresnih hormonov kortizola in ACTH ter vplivajo na količino GABA prenašalcev.

Hmelj je povsem varna rastlina in se že dolgo uporablja za zmanjšanje nervoze, napetosti, prekomerne vzdraženosti in motenj pozornosti – hiperaktivnosti. Med drugim kaže tudi odlične vplive na apetit in izboljšanje prebave. Korenina baldrijana se uporablja za pomirjanje nervoze… Izvleček lahko vpliva na zmanjšanje količine GABA v možganih in s tem na pomirjenje. Baldrijan nima nobenih stranskih učinkov in kontraindikacij, čega uporabljamo skladno z navodili za uporabo. Baldrijan bi naj imel enak učinek na mačke kakor ga ima mačja meta.

 Relaxin lahko uporabimo vedno, ko je žival prekomerno vznemirjena:

  • Potovanja
  • Pasji hoteli, zavetišča
  • Obisk pri veterinarju
  • Nega pri pasjem frizerju
  • Težave z obnašanjem
  • Motnje v pozornosti
  • Ločitev od lastnika
  • Pretiran hrup (nevihta, petarde)
  • Živčni dermatitis, diareja…

Navodila za uporabo:

Psi: 2 tableti na 10 kg telesne teže/dan. Dnevno dozo lahko razdelimo na dva dela (zjutraj, popoldne). Za doseganje hitrejšega učinka pomirjanja uporabimo 3 tablete na 10 kg telesne teže/dan.

Mačke: 1 tableta na dan

Tablete lahko zamešamo med hrano ali jih ponudimo iz dlani.

Relaxin - Zmanjšanje stresa in nežna pomiritev na naraven način

  Kupite izdelek v spletni trgovini TUKAJ

Delite s prijatelji na: