Nižji pH je poleg antibakterijskega učinka tudi boljši za živalsko kožo

Nižji pH je poleg antibakterijskega učinka tudi boljši za živalsko kožo />

PH nad 12 bo uničil večino bakterij

Higienski izdelki v prahu, ki uničujejo bakterije na osnovi visokega pH, običajno temeljijo na hidriranem apnu ali podobnih izdelkih. Te surovine imajo visoko alkalni pH 12,4, zaradi česar lahko uničijo večino patogenih bakterij. Antibakterijski učinek je posledica jedkega učinka, ki vodi do razgradnje celične membrane bakterij in posledično do smrti.

Higienski izdelki v prahu s pH 12 so jedki za kožo živali

Jedkost izdelka ne deluje le na bakterije, temveč tudi razjeda in razgradi površino živalske kože, ki pride v stik s higienskimi izdelki v prahu z visokim pH. Rezultat te jedkosti je lahko močno oslabljena površina kože in zmanjšan obrambni sistem. Zato alkalnih higienskih izdelkov v prahu z visokim pH ne moremo uporabljati v živalskih bivališčih za nadzor in ubijanje bakterij, saj lahko to pri živalih povzroči opekline kože in večje tveganje za okužbo.

Izdelki za higieno v prahu s pH pod 4 so idealni za zatiranje bakterij v živalskih bivališčih

Nadzor in ubijanje patogenih bakterij je mogoče doseči tudi pri pH pod 4. Razlog je v tem, da lahko večina patogenih bakterij preživi pri pH med 4 in 12, zato je, če je pH v okolju pod ali nad tem območjem, mogoče ustvariti antibakterijski učinek. Ker pa ima živalska koža sama naravno nizek pH, na nizek pH ni občutljiva. Tako je v območju med pH 2 in 4 možen antibakterijski učinek, ki ne poškoduje kože živali. Hkrati bo nizek pH podpiral kožo in sebum ter povečal odpornost proti bakterijam in amonijaku. Ker so higienski izdelki v prahu s pH pod 4 kisli, lahko nevtralizirajo alkalne snovi, kot je amonijak.


Slika 1: Prikaz obrambnega sistema kože in vpliv nevarnih snovi, kot je hidrirano apno, apnenec in amonijak.


Slika 2: pH različnih dejavnikov v živalskem hlevu

Živalska koža ima podoben pH kot naravno živalsko okolje in naravna stelja, vendar daleč od visokega pH v hlevu. To je eden izmed razlogov, zakaj imajo živali v hlevih večjo pojavnost okužb in bolezni. Stalosan F ima pH 3,5, kar podpira nizek pH kože. Higienski izdelki v prahu s pH 12 ali več temeljijo na hidriranem apnu in povečujejo pH kože.

Stalosan F je alternativni higienski prah na osnovi posebnih učinkovin, ki zagotavlja dolgotrajno zaščito in uničuje škodljive patogene do enega tedna.

S Stalosanom F pridobite:
• Največji dolgotrajni učinek
• Največja zaščita za vaše živali
• Največja učinkovitost proti patogenom, virusom itd.
• Največji domet - majhni delci dosežejo vsak centimeter hleva
 

Vir: https://www.vilofoss.com/News/High-pH-for-hygiene-powder-products?utm_source=Vilofoss+Newsletter&utm_campaign=dfc6fb88e3-VilofossGlobal_RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_e5a3b6af25-dfc6fb88e3-136207962  

Delite s prijatelji na: