PhytoPharmSept - Razvoj skupine izdelkov za dezinfekcijo z inovativno alternativno kompleksno sestavo za poklicno uporabo v medicini

V okviru javnega razpisa Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije za »Razvojno-raziskovalni projekti za odpravo posledic COVID-19«, smo pridobili sofinanciranje za nakup in instalacijo opreme za proizvodnjo razkužil na osnovi alkohola v varni Atex Ex izvedbi.


V podjetju Lek Veterina d.o.o. smo se s pojavom virusa SARS-CoV-2 usmerili v razvoj in proizvodnjo razkužil za roke in površine. Razvili smo razkužilo na osnovi alkohola, natančneje etanola z glicerolom in eteričnim oljem rožmarina, ki je na osnovi testov učinkovitosti vpisano v Register biocidnih pripravkov. Istočasno smo začeli razvijati skupino dezinfekcijskih sredstev z dodatno izboljšano sestavo, ki bodo imeli dokazano učinkovitost na vrsto patogenih mikroorganizmov, ki so vzrok različnih obolenj in največji problem zaradi prenosa med bolniki in zdravstvenimi delavci v zdravstvenih ustanovah in bodo imeli dokazano učinkovitost na koronavirus SARS-CoV-2. Posebej bodo namenjeni za uporabo v bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah.


Proizvodnja in polnjenje dezinfekcijskih sredstev zahteva posebno opremo in prostor v skladu s priporočili Atex Ex. Vsa oprema in prostor mora biti ustrezno grajena, skozi celotno proizvodnjo mora zagotavljati absolutno varnost glede možnega nastanka eksplozije. Investicijski projekt naložbe za nakup strojev in dodatne opreme, predstavlja vzpostavitev proizvodnih kapacitet za proizvodnjo izdelkov na področju preprečevanja širjenja okužb s COVID 19.


Glavni cilj projekta  je nakup in instalacija opreme za proizvodnjo razkužil na osnovi alkohola v varni Atex Ex izvedbi in s tem zagotoviti varno opremo za proizvodnjo in absolutno varnost glede možnega nastanka eksplozije.


Naložbo za nakup opreme sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Pojekt se je izvajal preko Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT).

Delite s prijatelji na: