Srebrno priznanje Pomurske gospodarske zbornice za inovacije 2020

Srebrno priznanje Pomurske gospodarske zbornice za inovacije 2020 />

Pomurska gospodarska zbornica je 26. novembra na 26. letni konferenci Pomurskega društva za kakovost podelila priznanja za inovacije 2020. Letos so že devetnajstič zapored nagradili najboljše inovacije pomurske regije. Priznanje predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom pomurskih podjetij in njenih inovatorjev in s tem promocijo inovativnosti v Pomurju in širše.


Naše podjetje je prejelo srebrno priznanje za inovativni razvoj alternativnih naravnih antibiotikov za perutnino. Kot rezultat razvoja strokovne skupine Lek Veterina sta nastali tekoči dopolnilni krmni mešanici HerbaSalm in HerbaSalm Forte, z naravnimi rastlinskimi ekstrakti za spodbujanje in stimuliranje zdravih prebavnih procesov. Inovacija izhaja iz linije naravnih, fitogenih proizvodov, ki izboljšujejo izkoriščenost hranil in ekonomičnost v reji živali. Izdelka vsebujeta preko 30% naravnih eteričnih olj najbolj učinkovitih rastlin, kot sta timijan in cimet, skupaj z edinstvenimi naravnimi in naravi identičnimi antioksidanti kot sta olje rožmarina in vitamin E.


Pri razvoju izdelkov so sodelovali Elizabeta Škrget, Tina Horvat, Jožica Domiter, Karmen Jerič, Jožica Hartman, Dejan Vrabelj, Danijela Ficko, Milan Cigut, Stanislav Štotl, Jernej Domonkoš in prof. dr. Abdulah Gagić.

Delite s prijatelji na: