Ko se pri živalih, še posebej malih, pojavi driska, moramo zelo hitro in premišljeno ukrepati, da našim živalim omogočimo čimprejšnjo ozdravitev. Pripravili smo vam nekaj napotkov, na kaj morate biti še posebej pozorni, ter predloge, kako odpraviti drisko.  

Če ima žival drisko, je to pogosto znak prebavnih motenj ali obolenja črevesja. Vzroki zanjo so nepravilno napajanje, umazane ali okužene posode, okužba prebavil z mikroorganizmi (virusi, bakterijami in zajedalci) ali morda še kaj drugega.

Pri blažjih težavah lahko drisko s pomočjo sredstev za zaustavitev driske odpravite sami, če pa gre za resnejše težave in tudi kombinacijo driske in bruhanja, pa je nujno potreben obisk veterinarja.

Katera sredstva uporabiti za zaustavitev driske? 
Priporočamo vam CarboVet oglje, ki je primerno za prašiče, kunce, teleta, konje, perutnino, krave in hišne ljubljenčke. Kliknite tukaj in preverite, na kakšen način se dodaja v prehrano, pomembno pa je tudi poudariti, da ni škodljiv za ljudi.

CarboVet
Na voljo vam je tudi CarboVet gel, ki je primeren za prežvekovalce, prašiče in pse. Preberite si, kako deluje in kako ga doziramo. Kliknite tukaj >>

CarboVet gel

Driska pri teletih
V kolikor gre za drisko pri teletih, vam priporočamo izdelek NutriLit, dietetični krmni dodatek za uporabo pri teletih za stabiliziranje vode in razmerja med elektroliti.

NutriLit
Teletu hitro nadomesti izgubljeno tekočino in elekrolite ter ga zaradi vsebnosti hitro resorbtivnih ogljikovih hidratov oskrbi s potrebno energijo. 

Kliknite tu in izvedite več o izdelku >>

Delite s prijatelji na: